Nový TotalCommander 7.5 RC 1, WordPress 2.8.4, Opera 10 Beta 3 a Qik pre iPhone 3GS

29.08.2009 15:23

Za posledné obdobie boli vydané nové verzie hneď niekoľkých aplikácií a nástrojov. V ponuke nových programov sa nájde niečo pre webmasterov, blogerov, priaznivcov prehliadača Opera ako aj čitateľov s novým iPhonom 3GS.

Total Commander 7.5 sa blíži do finále, vyšla prvá RC zostava

Známy FTP klient sa po beta testovaní dostal do fázy, v ktorej prebiehajú posledné opravy a nepridávajú sa žiadne nové funkcie a nástroje. Christian Ghisler totiž vydal prvú RC (Release Candidat) zostavu, ktorá už podľa označenia napovedá, že sa môže jednať aj o finálnu verziu.

Okrem FTP klienta aj súborový manažér v novej aktualizácii prináša minimum noviniek, zlepšila sa najmä podpora nového operačného systému Windows 7. Predchodca Sedmičky, operačný systém Windows Vista, neostal tiež bez povšimnutia - taktiež bola zlepšená podpora ako aj upravené mazanie súborov. Upravené bolo vyhľadávanie a pridaná plná podpora Unicode. Zvyšovaná bola tiež stabilita aplikácie a podpora pre Windows 98.

Kompletný prehľad zmien je dostupný na stránkach vývojárov, nechýba ani možnosť stiahnutia si najnovšej verzie TotalCommandera.

 

WordPress aktualizovaný na verziu 2.8.4, odporúčaná je aktualizácia

Novými verziami redakčného systému WordPress sa to len tak hemží. Od vydania finálnej verzie 2.8 ide už o štvrtú aktualizáciu, tentoraz zameranú na zvýšenie bezpečnosti.

Vysoko odporúčaná aktualizácia má zabrániť útočníkovi vo vytvorení určitej URL adresy, pomocou ktorej obíde kontrolný mechanizmus pri obnove hesla. Aktualizáciu môžete vykonať v administrácii, kde vás systém upozorňuje na novú verziu. Aktualizácia cez administráciu prebehne automaticky, stačí kliknúť na odkaz a počkať niekoľko sekúnd. Druhý spôsob je mierne náročný. Treba si nový WordPress stiahnuť , respektíve jeho aktualizáciu a následne ju na server nahrať. 

Dostupný je aj prehlad noviniek, nájdete ho na domovskej stránke vývojárov. 

 

Opera 10 Beta 3, už len malý krok do finále

Okrem drobných zmien sa len málo vecí vylepšilo v tretej beta verzii. Nová zostava by mala byť zrejme najstabilnejšia, vývojári sa zameriavajú už iba na menšie vylepšenia a plátajú chyby.

Mierne bolo pozmenené užívateľské prostredie, pribudla podpora pre 38 nových jazykových mutácií prehliadača. Spolu so základnými jazykmi nechýba ani slovenčina a čeština. Funkcia Opera Unite sa v tejto zostava nenachádza. Vylepšená bola aj služba Turbo, ktorá opäť zrýchlila. Slúžiť má hlavne používateľom s pomalým pripojením.

Prehliadač Opera beta 3 si môžete stiahnuť z domovskej stránky, nechýbajú ani poznámky k vydaniu

 

Qik dostupný aj pre nový iPhone 3GS

Známa mobilná aplikácia je konečne dostupná aj pre najnovší iPhone. Qik streamuje videá priamo na internet, prehrávač s online zábermi je možné umiestniť na webovú stránku. Videá odosiela aplikácia aj na server YouTube, FaceBook a iné známe videoportály.

Nová verzia určená pre iPhone má však jednu menšiu chybu - videá dokáže odosielať iba cez WiFi, na podpore sietí tretej generácie sa vraj pracuje. Softvér je taktiež dostupný pre mobilné telefóny s operačným systémom Symbian ako aj Android.

Mobilnej aplikácii Qik sa budeme venovať aj podrobnejšie v chystanom článku. Stiahnuť si ju môžete z App Store bezplatne. Kompletné informácie nájdete aj na domovskej stránke vývojárov. 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.